Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство срещу кмета на район

...
</TD
>Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство срещу кмета на район
Коментари Харесай

Скандал в община Пловдив: Прокуратурата подхвана районен кмет, тръгнал сам да маха пътни знаци

Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно произвеждане против кмета на регион " Източен ", разбра Plovdiv24.bg. , сложени по отношение на единствения строителен обект в регион " Източен " - продължението на ул. " Лев Толстой ". 

След насочен от нас въпрос към пресцентъра на полицията оттова дадоха отговор, че знаците за краткотрайна организация се слагат от изпълнителя на строителния обект след позволение от страна на притежателя на пътя (в случая община Пловдив) и след координиране от страна на полицията.

По наше гледище за подробна информация и инспекция от полицията ни осведомиха, че има краткотрайна организация за придвижването, която е въведена със заповед на кмета още на 28 февруари, като с нея е избрана и скица на придвижване. На 17 март (неделя) обаче е получен сигнал от техническия началник на обекта, че осем указателни табели, които демонстрират на водачите, че има градеж, липсват. Полицията стартира следствие, конфискувани са записи от камери.

Вследствие е формирано досъдебно произвеждане за изясняване на причинителя, който е конкретизиран, снети са свидетелски показания и е известена районната прокуратура. 

Екип на Plovdiv24.bg отиде на място на обекта, след покана от страна районния кмет, който провежда ревизия, на която участва и шефът на общинското дружество " Организация и надзор на превоза " Георги Стоилов, с цел да видят какво е ситуацията и по какъв начин най-лесно може да се оправи бъркотията, която занапред ще става още по-голяма, като се затвори цялата ул. " Георги Странски ".

След обстоен диалог с нас покрай строителния обект районният кмет съобщи, че самичък е махнал знаците, тъй като са били объркващи, объркана е била и краткотрайната организация, като не е трябвало знаците да бъдат сложени още от кръстовището с ул. " Лев Толстой ".

" Има 1200 военни, които всеки ден идват на работа и след това си потеглят, плюс живущите в региона и става доста огромно комплициране, предотвратих огромен безпорядък в понеделник заран (18 март - бел. ред.). "

При въпрос от наша страна за какво не е поставил черни чували, а се е наложило да ги маха. Русинов съобщи: " Не се сетих, само че знаците не са откраднати, възобновени са, всичко е наред. Аз съм районният кмет, аз нося отговорност, в неделя няма на кого да кажа, по тази причина взех нещата в свои ръце. "

Той призна, че не е бил уведомен за въпросната краткотрайна организация, с цел да предприеме действия в точния момент, макар че с Оперативна програма ОКТ са в една постройка. Затова даде обещание пред нашия екип, че ще направи и инспекция в час пик, с цел да види с очите си по какъв начин върви организацията на придвижването в зоната около мола и комерсиалните центрове.

По информация на пресцентъра на полицията единствено във вчерашния ден повече от 15 водачи на коли са санкционирани поради неспазване на въпросните знаци, които указват ремонт и навлизат непозволено.

Само до момента в който снимахме репортажа, четирима водачи влязоха съвсем до изкопните работи и едвам обърнаха колите в тясното пространство. Уточняваме, че разграничителната ограда е мръдната, с цел да могат да минават машините на строителите, не и жителите.

Големият проблем идва от колите, които паркират пред мола, където има две Т-образни кръстовища и всички стават заложници на ситуацията в зоната. От полицията прецизираха, че отговорността за организацията е на компанията реализатор.

Plovdiv24.bg припомня, че информирането на жителите е едно от главните отговорности на институциите, а непрекъсната комуникация сред тях е от значително значение за естественият живот на жителите, даже по време на поправки.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР